miercuri, 17 octombrie 2012

CRIZANTEMELE

''Octombrie a lasat pe dealuri
Covoare galbene si rosii
Trec nouri de argint in valuri
Si canta a dragoste cocosii...''
Asa cum ne spune si Tudor Gherorghe in cantecul sau Octombrie, acum avem parte de cele mai fumoase nuante de galben, portocaliu, rosu, natura fiind in aceasta perioada foarte generoasa cu paleta de culori si ofera privirii noastre un joc minunat din nuantele culorilor calde.

Numite de japonezi si "florile de aur", crizantemele se gasesc intr-o mare varietate de forme si culori. Dar daca sunt bine ingrijite, odata taiate ele ne pot fi alaturi chiar si trei saptamani.

Crizantemele taiate se oparesc la codite, inainte de a fi puse in vaze si dupa ce, bineinteles, sunt taiate sub apa la dimensiunea dorita. Daca sunt putin "ciufulite" din transport, le puteti lasa in apa calda mai mult timp, pana isi revin. Pentru a-si trage mai bine apa, in partea de jos a tulpinii, se taie tija transversal, in cruce.

Daca au multi boboci, pentru a se deschide toti, asezati-le intr-un loc luminos si calduros.

In rest, se ingrijesc la fel ca toate celelalte flori taiate.

Mai jos va ofer cateva aranjamente de toamna din crizanteme, care sunt simbol al bucuriei, prieteniei si optimismului, alaturi de simbolul virutii, frumusetii si elegantei, adica crinii si un "Multumesc pentru intelegere" transmis prin prezenta hortensiei, impreuna cu aprecierea, adusa de lisianthus si incununate de dragoste, tandrete si finete, prin inegalabilii trandafiri!!!










2 comentarii: