vineri, 28 septembrie 2012

BALANTA

Balanta, ca si Taurul se afla, sub protectia lui Venus. Plantele corespunzatoare ambelor zodii sunt deosebit de frumoase, rafinate, cu arome fine. Florile patronate de Venus sunt desavarsite. Este suficient sa le enumar: zambilele, stanjeneii, micsandrele, crinii, lacramioarele, narcisele, trandafirii, rezedele, cameliile, toporasii.

Balantele trebuie sa dea atentie virtutilor curative ale trandafirului galben si macesului, ca si ale patlaginei, potbalului si plantei numite trei-frati-patati. Nativii sunt bine tratati in diverse afectiuni, daca folosesc:

Vascul – este o planta semiparazita. Ea creste pe ramurile mai multor soiuri de foioase, mai ales ale stejarului (radacinile vascului se infig in crengi, folosind seva din ele). Un extract lichid din frunze tinere de vasc este folosit in hipertensiuni, hemoragii pulmonare si nazale, precum si in atonii ale intestinului. In medicina populara vascul este folosit din cele mai vechi timpuri in tratamentul epilepsiei si isteriei, dar si ca vermifug.

Vinca – cade tensiunea arteriala, curata sangele, opreste hemoragiile si ajuta la cicatrizarea ranilor.

Sena (siminichia) – se recomanda ca un bun purgativ (luat cu miere).

Podbalul – are o gama larga de utilizari, dar de cele mai multe ori este un leac in bolile sistemului respirator.

Trei-frati-patati (viola tricolor) - se foloseste, de asemenea, in tratarea aparatului respirator, dar, in plus, este un bun leac al bolilor de piele cronicizate – scrofuloza (“bube dulci”), furunculoze, rani purulente etc. Totodata se foloseste in avitaminoze, ulcere trofice greu vindecabile (care se cicatrizeaza lent), reumatism poliarticular.

Roinita (melissa) – se foloseste ca ceai (infuzie, decoct). Este reconfortant, calmant al sistemului nervos, antispasmotic; normalizeaza functiile ficatului, inimii, imbunatateste vederea.

Mirtul – folosit ca inhalant lecuieste migrenele, iar maceratul (extractul) de flori de mirt intinereste pielea.

Patlagina – se foloseste in boli gastro-intestinale, in hipoaciditate, precum si ca antiinflamator si cicatrizant.

Rostopasca – are o intreaga gama de proprietati curative. Este antiinflamatoare si dezinfectanta. Se foloseste in tratamentul cancerului si intra chiar in compunerea unor preparate farmaceutice oficial recunoscute.

Magnolia - pentru a obtine o constientizare intuitiva

Maghiranul - reprezinta interiorul
Trandafirii - frumusetea acestor flori rezista doar putin timp, ceea ce aminteste de calitatea efemera a vietii si de faptul ca doar cateva lucruri conteaza cu adevarat. Cu spinii lor arata ca uneori durerea poate merge mana in mana cu frumusetea - o alta metafora a vietii. Trandafirii sunt cei care pot ajuta Balantele sa se binedispuna si sa-si intareasca... inima, asa ca nativii acestei zodii vor dovedi sufletelor lor pereche cat de mult le iubesc si cat de multe emotii si sentimente au de impartit.

Trandafirii e bine sa nu lipseasca de la fereastra sau din casa. Ei le vor aminti Balantelor de sufletul armonios, incantator si plin de pace pe care-l au.

Alte plante care „vorbesc” Balantelor sunt narcisele, crinii si margaretele. In timp ce fac baie, acesti nativi e bine sa puna cateva picaturi de ulei de magnolie intr-un aromatizator sau in apa din cada. Ii vor impulsiona sa fie mai deschisi fata de propriile intuitii. De asemenea, pernele si lenjeria de pat pot fi stropite cu cateva picaturi de esenta de maghiran, pentru ca sentimentele sa iasa la suprafata o data cu zorii unei noi zile. Sapunurile si gelurile de dus cu magnolie ii ajuta sa devina mai constienti de propriile nevoi si de ale celor din jur.

Zodia Balantei simbolizeaza echilibrul perfect si armonia. Nativii zodiei sunt romantici si sarmanti, buni la suflet si gentili. Vor aprecia buchetele aranjate cu gust, care contin multe flori. Alegeti un buchet bogat compus din flori in nuante de roz sau alb. Adora bambusul norocos si copacei bonsai. Daca doriti un buchet perfect pentru Balanta, alegeti inss lalelele. Pentru o declaratie de dragoste, alegeti un buchet enorm de lalele rosii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu