vineri, 28 septembrie 2012

CAPRICORN

Capricornii sunt patronati de Saturn. De aceea plantele corespunzatoare sint ocrotite de aceasta planeta.

Pinul – este un arbore extrem de benefic. Conurile de pin si cele de brad sunt unul din cele mai bune remedii in afectiunile pulmonare (extractul alcoolic este foarte util si in rani cutanate si reumatism).

Stejarul – ofera, prin scoarta care contine tanini, un remediu antiinflamator, cicatrizant si astringent.

Castanul – ne ofera muguri, flori, fructe (castanul salbatic), cu efect curativ in reumatism, tromboflebite, maladii cardiace si afectiuni ginecologice.

Radacina de obligeana – imbunatateste vazul, auzul, se utilizeaza in boli hepatice, gastrice, in reumatism, guta, boli ginecologice. Pentru a se lasa de fumat, fumatorilor li se recomanda sa mestece radacina de obligeana.

Traista-ciobanului - are un spectru larg de propretati curative. Opreste sangerarea, vindeca enterocolitele, diareea si bolile ginecologice.

Patrunjelul - cunoscut ca diuretic, este eficient in bolile de prostata.

Tortelul sau cuscuta – este putin studiat, dar din surse vechi se cunoaste efectul sau anticanceros.
Chiparosul
- ajuta la ruperea de trecut

Vetivert – este aducatoarele de bani

Violetele - aceste flori sunt un simbol al modestiei, simplitatii, serenitatii si pacii. Florile lor, in forma de inima, vor calma si cele mai neplacute stari, inlocuind nelinistea din sufletul Capricornilor cu o dulce stare de calm. De asemenea, ii pot ajuta sa fie ceva mai... jucausi, mai curiosi, mai blanzi si sa-si exprime senzualitatea. O alegere ideala pentru Capricorni, care sunt seriosi, muncitori si intelepti.
Alte plante potrivite sunt: garoafele rosii, margaretele, gardeniile si narcisele.
Nativii acestei zodii e bine sa puna cateva picaturi de ulei de vetivert in apa de baie, pentru a invita caldura si confortul in spatiul intim. De asemenea, pot stropi in jurul patului esenta de chiparos, care ii va ajuta sa scape de acele elemente nedorite care nu-si mai au locul in vietile lor. Produsele de baie pe baza de vetivert ii vor reconecta cu senzualitatea naturii, iar buchetelele de violete din casa le vor imbunatati starea de spirit.
Responsabili si de incredere, nativii din Capricorn sunt persoane stabile si extrem de serioase. Semn de pamant, cu radacini adanci, Capricornul pune mare accent pe stabilitate si securitate. Prefera orhideele, lalelele şi iedera. Deoarece in opinia nativilor, "mai mare" inseamna intotdeauna "mai bun", alegeti intotdeauna buchete bogate, generoase, cu flori rosii, portocalii sau albastre. De Craciun, oferinti-le poinsetia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu