vineri, 28 septembrie 2012

SAGETATOR

Sagetatorul trebuie sa aleaga plantele protejate de Jupiter. Acestea sunt mesteacanul, sorbul (scorusul), gutuiul, piersicul, coacazul, curmalul, dafinul (laurul). Plantele lui Jupiter au, in general, maretia acestuia.

Mesteacanul ne ofera mugurii, frunzele tinere, scoarta crengutelor tinere, seva (primavara). Cu ajutorul lor se purifica sangele, se evacuaza calculii renali si din vezica urinara, se vindeca hepatita (icterul) si chiar hidropizia.

Sorbul (scorusul) – este pretios prin fructele sale, remediu in raceli, cefalee, indigestii.

Florile si frunzele de piersic – se folosesc din vechime in medicina populara. Infuziile si decocturile de flori si frunze trateaza eczemele, neurodermitele, iar samburii de piersica, calcinati si transformati in pulbere, se aplica sub forma de pasta (cu putina apa) pe pielea afectata de diateze.

Gutuiul - este folosit, de la flori si frunze, pana la fructe, seminte si scoarta. Cu ajutorul lor sunt tratate diabetul zaharat, edemele renale etc.

Calondula - este un bun remediu antiinflamator.

Albastrelele – se folosesc in medicina populara in bolile vezicii urinare, in guta, scorbut, tulburari menstruale.

Sunt bine cunoscute virtutile magheranului, salviei, brusturelului, ca si vestitul aloe.

Rozmarin – este bun pentru a stimula memoria
Tamaie - pentru a intoarce gandurile catre partea spirituala a vietii

Galbenele - aceste flori, pe langa calitatea lor vindecatoare, aduc lumina si stralucire in jurul lor. Au capacitatea de a proteja si stimula resursele fizice, dar pot ajuta si puterile de clarvazatori si telepati pe care le au multi dintre Sagetatori. Sunt alegerea ideala pentru spiritualii aflati mereu in cautarea adevarului.

Alte flori potrivite acestei zodii sunt: bujorii, garoafele rosii, margaretele, irisii, daliile si hortensiile.

Seara, in timp ce fac baie, pot sa arda cateva betisoare de tamaie, pentru a fi mai deschisi fata de propriile capacitati intuitive. De asemenea, stropind prin casa cu ulei de rozmarin isi vor aminti ce e cu adevarat important in viata. Sapunul si gelul de dus sunt indicate sa fie pe baza de galbenele, pentru a-i proteja si a-i stimula pe nativi sa mearga dincolo de limite. Asadar, Sagetatorii e bine sa culeaga si sa aseze prin casa buchetele de galbenele, pentru a-si insori ziua.

Nativii din Sagetator sunt independenti si dinamici, fiind in mod natural deschisi catre nou, calatorii si aventuri. Un cadou potrivit pentru nativii acestei zodii este un buchet de crizanteme sau garoafe. Agreeaza florile mov deoarece sunt elegante si originale. Daca va primi un buchet de trandafiri mov, Sagetatorul va deveni romantic, iar un buchet de gladiole ... mov ii vor transmite "Iti multumesc ca esti prietenul meu!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu