sâmbătă, 29 septembrie 2012

VARSATOR


Varsatorul este patronat de Saturn. De aceea plantele corespunzatoare sunt ocrotite de aceasta planeta.

Pinul – este un arbore extrem de benefic. Conurile de pin si cele de brad sunt unul din cele mai bune remedii in afectiunile pulmonare (extractul alcoolic este foarte util si in rani cutanate si reumatism).

Stejarul – ofera, prin scoarta care contine tanini, un remediu antiinflamator, cicatrizant si astringent.

Castanul – ne ofera muguri, flori, fructe (castanul salbatic), cu efect curativ in reumatism, tromboflebite, maladii cardiace si afectiuni ginecologice.

Radacina de obligeana – imbunatateste vazul, auzul, Se utilizeaza in boli hepatice, gastrice, in reumatism, guta, boli ginecologice. Pentru a se lasa de fumat, fumatorilor li se recomanda sa mestece radacina de obligeana.

Traista-ciobanului - are un spectru larg de propretati curative. Opreste sangerarea, vindeca enterocolitele, diareea si bolile ginecologice.

Patrunjelul - cunoscut ca diuretic, este eficient in bolile de prostata.

Tortelul sau cuscuta – este putin studiat, dar din surse vechi se cunoaste efectul sau anticanceros.

Varsatorul mai are o serie de plante, patronate de planeta Uranus. Acestea sunt brusturele, zmeura, mararul, sulfina (molotrul alb).

Molotrul alb (sulfina) – este considerat o planta “barbateasca”. Este eficient in raceli si dureri abdominale.
Molotrul galben – este insa o planta “femeiasca” si se foloseste in boli de inima si ale sferei genitale feminine. Dupa ultimele date, se pare ca sulfina (molotrul) are si utilizari impotriva cancerului.
Coriandru - este pentru impacare
Lamaita - este pentru romntism
Levantica - are o aroma care descatuseaza spiritul si purifica aerul, ajutand la relaxarea sistemului nervos. Mirosul sau dulce si proaspat in acelasi timp, precum si frumusetea florilor ii ajută pe Varsatori sa-si deschida mai usor sufletul. Levantica este o alegere ideala pentru a aduce pacea si linistea in sufletul lor altruist si idealist.

Alte plante care „vorbesc” pe sufletul nativilor acestei zodii sunt: orhideele, azaleele, hortensiile si macii.
Ei pot adauga cateva picaturi de ulei de coriandru in apa de baie, pentru a face pace cu gandurile care ii framanta, iar romantismul poate fi „chemat” cu cativa stropi cu esenta de lamaita picurati in jurul patului. Varsatorii e bine sa foloseasca produse de baie pe baza de lamaita, care le vor provoca inima sa se deschida asupra frumusetii dragostei, iar in camera de dormit se recomanda levantica, planta ce aduce liniste si relaxare.
Varsatorii sunt persoane moderne, independente si inclinate spre vesel. Aceste trasaturi ii fac sa aprecieze neobisnuitul si exoticul. In consecinta, florile cele mai potrivite pentru un Varsator sunt si strelitia si gladiolele. Deoarece culoarea preferata este, in general, albastru, nu trebuie uitati irisii. Culorile vibrante si formele exotice vor aduce intotdeauna un plus de energie in viata unui Varsator, energie care, cu toate ca nu le lipseste niciodata, va fi intotdeauna bine primita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu