vineri, 28 septembrie 2012

SCORPION

Scorpionul se afla sub protectia planetei Marte. Plantele ce corespund acestei zodii vor avea si ele caracteristici “martiene”. De regula, sunt acre sau amare, uneori au un miros foarte puternic si deosebit; adesea aceste plante au tepi sau ghimpi. Dintre ele pot mentiona:

Paducelul (crataegus) - este indicat pentru cardiaci, hipertensivi, diabetici. Alina durerile din zona inimii, scade tensiunea arteriala. Se folosesc de la planta frunctele, dar si florile si frunzele, din care se prepara extract si decoct. De asemenea, paducelul poate avea si un usor efect colagog (dreneaza fierea).

Busuiocul – este o planta aromata. Se foloseste in bucatarie, ca mirodenie (condiment). Este un minunat antiinflamator si diuretic. Se foloseste si ca leac in meteorism.

Dracila (berberis) - are actiune colagoga. Are efect tonifiant si excitant. Este folosita in melancolii si depresii.

Urzica (urtica) - este buruiana curajului si a “pasiunii”. Este o planta cu o gama larga de actiune si multiple utilizari. Este folosita si in alimentatie, dar si ca leac. Frunzele au actiune de refacere a compozitiei sangelui (aport de fier), sunt diuretice si antifebrile.

Menta (mentha) sau izma – regleaza functiile intestinului.

Pentru Scorpioni sunt indicate si plantele care au un alt patron – planeta Pluton. Acesta este a doua planeta a zodiei. Plantele patronate de Pluton sunt misterioase, minunate si primejdioase. Atrag prin frumusete, prin aroma, dar ascund o amenintare, daca nu sunt corect folosite. Aceste plante sunt hameiul, pelinul, ciumafaia, usturoiul, socul, macul.

Hameiul – calmant al sistemului nervos, regleaza functiile hormonale.

Pelinul – imbunatateste apetitul si digestia.

Ciumafaia (datura) – este o buruiana otravitoare, care nu se foloseste aproape deloc in medicina populara. Intra in compunerea multor medicamente – preparate impotriva astmului bronsic, al catarului cronic al cailor respiratorii, a nevralgiilor, reumatismului – acut sau cronic.

Canepa si macul - sunt interzise pentru a fi folosite in conditii “casnice”, deoarece au un puternic efect narcotic. In preparate medicamentoase au efect calmant si de atenuare a durerilor.

Socul (sambucus nigra) - este folosit – fructele proaspete sau uscate, precum si florile in stare proaspata sau uscata – la prepararea unor remedii cu actiune sudorifica. Acestea sunt folosite in combaterea febrei (raceli, gripe), iar scoarta si funzele sunt diuretice foarte puternice.

Smirna - pentru explorarea de sine

Roinita - pentru vindecare

Crizantemele - sunt florile care ii vor ajuta pe Scorpioni sa se conecteze cu partea spirituala a vietii. De asemenea, aceste plante sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le au in combaterea crizelor determinate de inaintarea in varsta si a tendintelor de identificare doar cu aspectele materiale. Aceste flori calmeaza si reprezinta o alegere ideala pentru sufletul intens, cercetator si deseori misterios al acestor nativi.

Alte plante care „vorbesc” pe limba lor sunt orhideele, gardeniile, rododendronul si daliile.

In timpul baii de seara e bine sa puna intr-un aromatizator ulei de smirna, pentru a deveni mai constienti de partea spirituala si de emotiile frumoase ale vietii. Lenjeria si pernele pot fi stropite cu ulei de roinita, care vindeca si intinereste sufletul.

Scorpionii e bine sa foloseasca produse de baie pe baza de roinita, pentru a „spala” nemultumirile pe care le au si pentru a aduce soarele in viata. De asemenea, crizantemele trebuie sa le umple camera de zi si gradina, pentru a le aminti cat de puternici sunt.

Nativii din Scorpion sunt cunoscuti pentru putere si pasiune. Ei dau dovada de o vointa si o tenacitate iesite din comun, dar pe de alta parte sunt persoane foarte sensibile si emotive. Prefera florile in nuante de rosu aprins. Printre preferatele lor se numara bujorul, trandafirul si gardenia. Deoarece le plac florile mari, cu aspect senzual, o buna alegere sunt si crinii, mai ales daca adaugaţi la buchet si cativa trandafiri rosii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu