joi, 20 septembrie 2012

TRANDAFIRII

Ei da! Sunt printre cele mai frumoase flori taiate si pot fi oferite in aproape toate ocaziile. Singuri sau in combinatii, rosii sau in orice alta culoare, trandafirii vor intruchipa intotdeauna eleganta, vor fi un simbol al perfectiunii si al unicitatii.

Dar cum avem grija ca ei sa ramana mult timp alaturi de noi???

In principiu, regulile pe care le-am scris in articolul anterior (Ingrijirea florilor taiate) sunt valabile si pentru trandafiri. Dar, exista totusi o actiune in plus pe care eu o fac atunci cand am trandafiri: ii cufund complet intr-un recipient cu apa (de obicei in cadaJ!) si ii las cel putin o ora. Le scurtez tijele inainte de a-i re/pune in vaza. In genereal, floarea “cade” prematur din cauza unei “pungi” de aer formate in tija, daca taiatul nu s-a facut sub apa (nu uitati! taiatul sub apa a tijelor este foarte important pentru orice floare!).

Mai jos sunt doua poze, cu acelasi buchet de trandafiri, facute la o zi diferenta. Observati cat de mult s-au deschis, dupa ce am aplicat “tratamentul” de mai sus! Si la nici unul nu le-a “cazut capul”. Au tinut aproape o saptamana si pentru faptul ca de fiecare data cand le schimbam apa adaugam si 2-3 cuburi de gheata.



Trandafirii sunt flori care rezista foarte bine la temperaturi scazute, de aceea e bine sa ii asezati intr-o camera mai racoroasa si bine aerisita.
Antoine de Saint-Exupery: Omul cultiva o mie de trandafiri fara sa gaseasca lucrul pe care il cauta, cand de fapt l-ar putea gasi intr-un singur trandafir!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu