miercuri, 26 septembrie 2012

LEU

Leul este guvernat de Soare. Intre plantele “solare” se inscriu arnica, folosita in medicina populara ca cicatrizant, care este eficienta in resorbirea hematoamelor si un bun calmant in bolile de inima. Sunatoarea, rostopasca si vetricea sint plante “solare” tipice. Alaturi de acestea se mai pot adauga angelica, piciorul-cocosului si floarea-soarelui (reprezentantul tipic al Soarelui pe Pamint, chiar si ca aspect exterior).

Sunatoarea este folosita in tratarea celor mai diverse boli: hepatice, cardiace, ale vizicii urinare, ale aparatului digestiv. Dar este eficienta si in actiuni inflamatorii ale pielii, ca cicatrizant si antiinflamator (chiar si in unele afectiuni ginecologice).

Vetricea – este vermifuga, colagoga, un bun remediu in colecistita si diaree.

Roscopasca – are o gama de proprietati curative: remediu al ficatului, curata pielea, este utila in amigdalite (sub forma de gargara).

Angelica – ajuta digestia, decoctul de radacini vindeca tusea cronicizata, iar extractul alcoolic de radacina vindeca racelile si este folosit la tratarea ulcerului.
Floare de portocal - pentru fericire, in special in casatorie

Ienupar - pentru protectie

Floarea-soarelui - Leii o pot chema oricand in ajutor, atunci cand simt ca sufletul lor se clatina. Floarea-soarelui e cea care ii ajuta sa se exteriorizeze si ii face mai dinamici, mai sanatosi si mai fericiti. Este deci alegerea ideala pentru aceste suflete pline de inspiratie si de stralucire.
Alte plante care vorbesc pe „limba” Leilor sunt mimozele, galbenelele, daliile si crinii galbeni. Seara, ei pot adauga cateva picaturi de ulei de flori de portocal in apa de baie, pentru a invita soarele sa le intre in viata in ziua urmatoare. De asemenea, pot profita de senzatia de protectie pe care o da aroma de ienupar si sa stropeasca lenjeria de pat cu ulei esential din aceasta planta. Vor avea un somn linistit, iar insectele se vor tine departe de pat. Dimineata e bine sa foloseasca sapun sau gel de dus pe baza de flori de portocal, pentru a le inspira relatia si a-si aminti de iubirea din prima zi. Casa se poate impodobi cu floarea-soarelui, pentru ca aceasta rimeaza cu spiritul cald, vesel si stralucitor care salasluieste in Lei.

Nativii din Leu sunt dominanti, spontani, creativi si extrovertiti, foarte generosi si sensibili. Leii iubesc sa fie in centrul atentiei, sunt puternici si increzatori in fortele proprii. Toate acestea, impreuna cu faptul ca zodia este semn de foc, ii face pe nativi sa agreeze florile mari, generoase, in nuante de galben si portocaliu. Daca doriti un buchet mai special, atunci alegeti un buchet de trandafiri galbeni decorat cu frunze de palmier.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu