marți, 25 septembrie 2012

BERBEC



ZODII SI PLANTE


Am adunat pentru voi, din mai multe surse, informatii referitoare la plantele si florile specifice fiecarei zodii in parte. Sper ca datele stranse sa va ajute in diverse situatii, fie ca veti fi nevoiti sa folositi diverse plante pentru propria sanatate si stare, fie ca trebuie sa oferiti un buchet de flori si nu stiti spre ce sa va orientati.
 
                                                                  

Berbecul se afla sub protectia planetei Marte. Plantele ce corespund acestei zodii vor avea si ele caracteristici “martiene”. De regula, au un miros foarte puternic si deosebit; adesea aceste plante au tepi sau ghimpi. Dintre ele putem mentiona:

Paducelul (crataegus) - este indicat pentru cardiaci, hipertensivi, diabetici. Alina durerile din zona inimii, scade tensiunea arteriala. Se folosesc de la planta frunctele, dar si florile si frunzele, din care se prepara extract si decoct. De asemenea, paducelul poate avea si un usor efect colagog (dreneaza fierea).

Busuiocul – este o planta aromata. Se foloseste in bucatarie, ca mirodenie (condiment). Este un minunat antiinflamator si diuretic. Se foloseste si ca leac in meteorism.

Dracila (berberis) - are actiune colagoga. Are efect tonifiant si excitant. Este folosita in melancolii si depresii.

Urzica (urtica) - este buruiana curajului si a “pasiunii”. Este o planta cu o gama larga de actiune si multiple utilizari. Este folosita si in alimentatie, dar si ca leac. Frunzele au actiune de refacere a compozitiei sangelui (aport de fier), sunt diuretice si antifebrile.

Menta (mentha) sau izma – regleaza functiile intestinului
Lemn de cedru - recomandat tuturor starilor de spirit
Pin - pentru protectie

Musetel - pentru claritate, viziune si relaxare

Caprifoiul, care simbolizeaza dragostea si fericirea, este floarea benefica acestei zodii. Este aroma ideala pentru a scapa de atasamentul fata de trecut si pentru a „indulci” rezistenta la schimbare a acestor nativi, care, astfel, isi vor urmari mai usor impulsurile naturale si vor accede la noi niveluri de dezvoltare. Caprifoiul este o alegere minunata pentru sufletul Berbecului, care incearca sa exploreze noi orizonturi, stimulandu-l sa se comporte fara teama si cu sete de cunoastere, asa cum a fost menit.

Pentru relaxare, la sfârşitul unei zile dificile, nativilor le este recomandat sa-si puna in apa de baie cateva picaturi de ulei de musetel.

Aroma care le da senzatia de protectie este pinul, asa ca pot fi folosite cateva betisoare parfumate cu aceasta esenta. Nativii acestei zodii e bine sa se spele cu sapun sau cu geluri de dus pe baza de lemn de cedru, pentru a se revitaliza si a fi inspirati pentru ziua care incepe. De asemenea, cateva ramuri de caprifoi asezate intr-o vaza, langa pat, le va aminti ce persoane curajoase si mereu in cautare de lucruri noi si deosebite sunt.

Energia specifica Berbecilor si entuziasmul natural care acompaniaza aceasta energie sunt incluse de regula de florile de culoarea rosu aprins, in special lalelele potrivindu-se de minune cu temperamentul unui Berbec. Orice aranjament floral ar fi de preferat sa includa si lalele, mai degraba din cele rosii decat alte culori.
Alte flori care pot „vorbi” sufletului de Berbec sunt garoafele rosii si macii.

Berbecii sunt recunoscuti ca persoane energice, increzatoare si impulsive, dar in acelasi timp extrem de rationale. Floarea caracteristica zodiei este scaietul, dar este bine sa o ocoliti daca doriti sa le daruiti un buchet deosebit. Puteti combina in schimb gerbera, crizantemele sau freziile, intr-un aranjament inedit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu