miercuri, 26 septembrie 2012

RAC

Racul este o zodie guvernata de Luna. Plantele “lunatice” corespunzatoare Racului cresc in apropierea apei sau in apa. De regula, ele au frunze si radacini supradimensionate, nu au miros sau, dimpotriva, au miros imbatator. De asemenea, acestui semn zodiacal ii apartin plantele spongioase.

Ciupercile - sunt o excelenta sursa de proteina vegetala.

Laptuca - este un aliment cu virtuti de medicament. Purifica singele, combate tusea, iar foile de laptuca asezate pe cap sunt un remediu excelent impotriva durerilor de cap.

Castravetele – este excelent in salate. Este racoritor, are proprietati depurative si diuretice.

Piperul baltii sau dintele dracului - este un vechi remediu din medicina populara. Este folosit in diaree, malarie, hemoragii uterine si hemoroizi.

Trifoiul de balta – ca decoct sau extract, este folosit pentru trezirea apetitului, imbunatatirea peristaltismului gastro-intestinal. Este indicat in hipoaciditate gastrica.

Salvia este eficienta in combaterea racelii, dar si a bolilor hepato-biliare. Salvia se foloseste in nevroze, in palpitatii ale inimii, neurastenii. Dar putini stiu, probabil, ca salvia este si foarte eficienta in sterilitate.

Ledul (ledum palustre) – este un minunat remediu in astmul bronsic, tuberculoza, reumatism, guta, diabet.
Iasomie - pentru vise frumoase

Crinii - pentru Raci, aceste flori au capacitatea de a echilibra mintea, sufletul si emotiile. Sunt alegerea ideala pentru sufletul sensibil si darnic al nativilor, care se vor simti impliniti avand acest miros in apropiere.

Alte plante care „vorbesc” sufletului Racilor sunt iasomia si gardeniile.

Lemn de santal - pentru senzualitate
In apa de baie, seara e bine sa se puna cateva picaturi de ulei de lemn de santal, pentru a invita visele frumoase in noaptea ce urmeaza.
Lenjeria si pernele se stropesc cu esenta de iasomie, pentru un plus de pasiune, iar ziua se poate incepe cu un sapun sau cu un gel de dus pe baza de lemn de santal, care va energiza corpul. Racii pot pune si cativa crini in camera de zi, pentru a-si aminti de sufletul lor cald si gata mereu sa sara in ajutor.
Zodia Racul este considerata cea mai emotiva dintre zodii, deci nu este de mirare ca majoritatea romanticilor incurabili sunt Raci. Se pune ca termenul definitoriu pentru nativii acestei zodii este: sensibilitate. Daca tinem cont si de faptul ca Racul este semn de apa, nu e de mirare ca florile agreate de nativi sunt lotus, liliac alb si iris alb. Daca doriti sa cuceriti inima unui Rac, cel mai potrivit este un buchet de trandafiri neaparat albi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu