miercuri, 26 septembrie 2012

TAUR

                                                                                
Taurul se afla sub protectia lui Venus. Plantele corespunzatoare acestei zodii sunt deosebit de frumoase, rafinate, cu arome fine. Florile patronate de Venus sunt desavarsite. Este suficient sa le enumar: zambilele, stanjeneii, micsandrele, crinii, lacramioarele, narcisele, trandafirii, rezedele, cameliile, toporasii.

In tratamentul diverselor boli, pentru Tauri se recomanda urmatoarele plante “venusiene”:
vinca, sena (siminichia), roinita, mirtul, salvia, coada-soricelului, rostopasca, stevia, macrisul (dragaveiul).
Sunt bine tratati in diverse afectiuni, daca folosesc:

Vascul – este o planta semiparazita. Ea creste pe ramurile mai multor soiuri de foioase, mai ales ale stejarului (radacinile vascului se infig in crengi, folosind seva din ele). Un extract lichid din frunze tinere de vasc este folosit in hipertensiuni, hemoragii pulmonare si nazale, precum si in atonii ale intestinului. In medicina populara vascul este folosit din cele mai vechi timpuri in tratamentul epilepsiei si isteriei, dar si ca vermifug.

Vinca – scade tensiunea arteriala, curata sangele, opreste hemoragiile si ajuta la cicatrizarea ranilor.

Sena (siminichia) – se recomanda ca un bun purgativ (luat cu miere).

Podbalul – are o gama larga de utilizari, dar de cele mai multe ori este un leac in bolile sistemului respirator.

Trei-frati-patati (viola tricolor) - se foloseste, de asemenea, in tratarea aparatului respirator, dar, in plus, este un bun leac al bolilor de piele cronicizate – scrofuloza (“bube dulci”), furunculoze, rani purulente etc. Totodata se foloseste in avitaminoze, ulcere trofice greu vindecabile (care se cicatrizeaza lent), reumatism poliarticular.

Roinita (melissa) – se foloseste ca ceai (infuzie, decoct). Este reconfortant, calmant al sistemului nervos, antispasmotic; normalizeaza functiile ficatului, inimii, imbunatateste vederea.

Mirtul – folosit ca inhalant lecuieste migrenele, iar maceratul (extractul) de flori de mirt intinereste pielea.

Patlagina – se foloseste in boli gastro-intestinale, in hipoaciditate, precum si ca antiinflamator si cicatrizant.

Rostopasca – are o intreaga gama de proprietati curative. Este antiinflamatoare si dezinfectanta. Se foloseste in tratamentul cancerului si intra chiar in compunerea unor preparate farmaceutice oficial recunoscute.

Trandafir – pentru dragoste

Crizantemă – pentru fidelitate
Nativii acestei zodii e bine sa adauge in apa de baie cateva picaturi de ulei de trandafir si cateva petale, pentru a invita dragostea in sufletul si in viata lor. De asemenea, cateva picaturi de ulei esential de crizanteme raspandite prin camera vor indeparta gandurile care nu lasa somnul sa vina. Pentru dus sau baie se recomanda un sapun sau un gel cu aroma de trandafir. Acestea vor asigura o zi plina de vitalitate si inspiratie.

Violete - acestea sunt pentru semnul Taurului ca un prieten simpatic si dulce, gata oricand sa-l invete sa fie curios, jucaus si bland. Un pic timide, dar atragatoare, misterioasele lor calitati pot ajuta la promovarea senzualitatii si a dorintelor sexuale. Sunt o alegere ideala pentru sufletul statornic, cu picioarele pe pamant, al Taurului.
Taurii e bine sa tina cateva violete intr-o vaza, langa pat, pentru a-si reaminti de sufletul senzual si dulce care se ascunde in interiorul lor.

Alte plante care ii pot „vorbi” pe limba sa sunt: crinii, freziile, zambilele, trandafirii si florile de piersic.
Crinii si freziile sunt florile perfecte pentru acesti nativi. Acestea sunt flori romantice si senzuale. Dimensiunile crinului ii vor face pe cei din zodia Taurului sa simta ca sunt singura persoana care conteaza pentru voi. Cu cat este buchetul mai bogat, cu atat impactul va fi mai mare.

Tineti cont intotdeauna si de prezentare!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu